Nieuws

Meer nieuws

Amsterdam, 19 oktober 2015

 

Belangrijke mijlpaal gehaald, 150 funderingen geplaatst

 

Afgelopen zaterdag 17 oktober is een belangrijke mijlpaal behaald voor Gemini Windpark: alle 150 transition pieces zijn geïnstalleerd op zee. Dit betekent dat de fundering en dus de basis van het windpark staat. Deze eerste fase van het project is boven verwachting voorspoedig afgerond. Op 1 juli 2015 begon de installatie van de transition pieces en 3,5 maand later is alles geplaatst.

 

Matthias Haag, CEO van Gemini Windpark zegt dan ook terecht: “De planning is met zo’n enorm project cruciaal. Dat we voorlopen op schema is naar mijn idee voornamelijk te wijden aan de goede samenwerking met onze partners HVC, Siemens, Northland Power International en Van Oord; waar Van Oord voornamelijk voor deze bouwfase verantwoordelijk was.”

 

Dit jaar worden ook al 100 infield kabels gelegd die alle turbines uiteindelijk met elkaar verbinden. Dan wordt er tot begin 2016 niet meer gewerkt in verband met de verplichte bouwstop vanwege weers– en milieuomstandigheden.

 

Volgend jaar wordt gestart met de plaatsing van de turbines. De turbines komen vanuit Denemarken, waar ze op dit moment gebouwd worden door Siemens. Naar verwachting zullen de turbines in het eerste kwartaal van 2016 naar hun plek in het windpark gebracht worden.